عضو شده در: 2 فروردین 1389 پست: 3473 محل سکونت: IRAN
امتياز: 87705
کوفته نخودچی
این غذا یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ساوه ای هست. و طعم ترش و شیرین جالبی داره
مواد لازم:
گوشت چرخ شده : 100 گرم
پیاز رنده شده: یک عدد
آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی: یک عدد بزرگ
سبزی خشک شنبلیله: یک ق غذاخوری
سرکه: 2 ق غذاخوری
آب: 2 لیوان
شکر: 2 ق غذاخوری
نمک و ادویه و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
گوشت و ادویه و نمک و فلفل و آرد نخودچی و پیاز رنده شده را با هم مخلوط می کنیم و اونها را بشکل کتلت گرد( کوفته) درآورده و سپس سرخ می کنیم.
پیاز داغ را آماده می کنیم و سیب زمینی را هم بصورت نگینی خرد می کنیم.
سپس پیاز داغ و سیب زمینی و کوفته های سرخ شده را داخل ظرف قرار میدهیم ومخلوط آب و شکر و سرکه و سبزی را به آن اضافه می کنیم و میگذاریم روی گاز با شعله کم تا حسابی جا بیافتد و سیب زمینی ها بخوبی پخته شوند....تا زمانی که تقریباً یک لیوان آب باقی بماند.
وقتی غذای خوشمزه درست می کنید، به این هم فکر کنید که اطرافتون آدم هایی زندگی می کنند که شاید چیز درست و حسابی برای خوردن نداشته باشند.
خلاصه اونهارو فراموش نکنید.
ممنون
عضو شده در: 19 شهریور 1384 پست: 1201 محل سکونت: ساوه
امتياز: 28580
soveh, جان! ثابت کردی که یک ساوهای اصیل هستی!!
خیلی جالب بود! من الان که فکر میکنم کلی از این غذاها رو سالهاست نخوردیم! مثل آشوی، پدله و غیره!
اتفاقاً امروز مادر گرام پرسید که ناهار چی درست کنم؟
جالبه که فقط این غذاها آمد توی ذهنم:
آشجو، عدس پلو، مرغ، ماهی، قرمهسبزی، قیمه، لوبیا پلو، باقالیپلو.
دیدم همه اینها رو طی روزهای قبل خوردیم
اگر این غذاها مییامد توی ذهنم حتماً برامون درست میکرد. حیف شد.
البته آخرش فسنجون به ذهنم رسید
الان جاتون خالی فسنجون داریم! فسنجونهای مامان ما خوردن داره ها!!
راستی، مهراد جان، من پستهای برگزیده رو در بخش مقالات در قالب یک مطلب «غذاهای ساوجی و دستور پخت آنها» قرار میدم.
Hamid نوشته است:
soveh, جان! ثابت کردی که یک ساوهای اصیل هستی!!
خیلی جالب بود! من الان که فکر میکنم کلی از این غذاها رو سالهاست نخوردیم! مثل آشوی، پدله و غیره!
اتفاقاً امروز مادر گرام پرسید که ناهار چی درست کنم؟
جالبه که فقط این غذاها آمد توی ذهنم:
آشجو، عدس پلو، مرغ، ماهی، قرمهسبزی، قیمه، لوبیا پلو، باقالیپلو.
دیدم همه اینها رو طی روزهای قبل خوردیم
اگر این غذاها مییامد توی ذهنم حتماً برامون درست میکرد. حیف شد.
البته آخرش فسنجون به ذهنم رسید
الان جاتون خالی فسنجون داریم! فسنجونهای مامان ما خوردن داره ها!!
راستی، مهراد جان، من پستهای برگزیده رو در بخش مقالات در قالب یک مطلب «غذاهای ساوجی و دستور پخت آنها» قرار میدم.
خواهش می کنم حمیدجان
اگه دقت کرده باشید غذاهای ساوجی فوق العاده خوشمزه و سالم هستن و بسیار مفید و اکثرشون برنج ندارن و برای کسانی که دوست دارن وزنشون را ثابت نگه دارن مفیدند.
بیایید یواش یواش این غذاها را زنده کنیم و اونهارو درست کنیم. اتفاقاً برای مهمونها و بچه ها چون جدیدن، جالب هم هستند.
پیشنهاد:
چرا یه رستوران تو ساوه راه اندازی نکنیم با منوی غذاهای ساوجی؟
ای خدا چه کارهایی که میشه تو ساوه کرد و........ حیف که من نیستم.
هم پیش غذای ساوجی داریم هم غذای اصلی و هم دسر و هم شیرینی پایانی بهمراه چای
از خانم های سایت خواهش می کنم که غذاها و دسرها و سوپ ها و آش های ساوجی یا روستاهای ساوه را معرفی کنن. و از این بابت خجالت نکشن.
مخصوصا خانم مرادی، رضوانه خانم و خانم ها بهروز و خانم میرزایی و .....................
سوه جان عجب ايده نابي داريد تو ساوه اصلا رستوران ساوجي نداريم. وقتي وارد هر شهر مي شيم اول همه سراغ غذاهاي مخصوص محلي ميرن و بعدش هم طبق معمول بازار تا از شيريني و تنقلات براي اقوامشون مثلا سوغاتي بخرن البته دوسوم براي خودشون يك سوم براي اقوام و دوست و اشناهاشون
براي گردشگران ايراني غذاي محلي و شيريني محلي يكي از مهمترين انگيزه هستش. مثلا وقتي كسي پاشو شمال ميزاره حتما ميره دنبال كلوچه .
زنده كردن دستور غذايي و نسخه غذاهاي محلي ساوه واقعا ايده نابي هستش. چون غذاهاي استاندارد همه جا هستش. ولي غذاهاي محلي رو خوبه از چهار ديوار ي خونه ها بيرون اورد و تو رستوران هاي شهر عرضه بشه. تا وقتي كسي پاش رو تو ساوه گذاشت بدونه كجا بره و چي ميل كنه. يعني ميشه ما اون روز رو ببينيم
من ميگم نمي شه با وزارت و اموزش و پرورش ساوه و بخش فني و حرفه ايي و بخش گردشگري ساوه صحبتي بكنيد براي غذاهاي محلي ساوجي يك كارگاه و يك نمايشگاهي ترتيب بدهند تا دختر خانم ها و اقا پسرها با ايندسته غذاهاشون بيشتر اشنا بشن و براي اين دسته نمايشگاه و مسابقه يك جايزه ايي هم گذاشته بشه تا اصلا تشويق بشن از نسخه هاي غذايي ساوجي يك كتاب بيرون داده بشه كه بعنوان شناخت بخش مهمي از فرهنگ شهرستان ساوه و روستاهاش خيلي با اهميت هستش. چون ما ها كه خيلي از اين دستورها رو يا نميدونيم و فقط مصرف كننده اش بوديم و يا اينكه يك چيزهاي مختصري يادمون هست ديگه نسل هاي ديگه حتي يك خاطره هم ازش نخواهند داشت. جمع اوري اين نسخه هاي غذايي محلي و چاپ اون بشكل كتاب براي شهرستان ساوه و روستاهاش كار با ارزشي هست كه اميدوارم همه توش شريك باشند. خيلي ها هم پيدا ميشن اين كتاب نسخه هاي غذايي مخصوص شهرستان ساوه وروستاهاش رو به زبانهاي مختلف ترجمه كنند تا دنيا بدونه تو ساوه چه غذاهايي طبخ و درست مي شه. همه اش اين نباشه آشپزي به خانم رزا منتظمي ختم بشه كه دو سوم نسخه هاي كتاب خارجكي هستش ما اقا اينو اصلا قبول نداريم ها
برپايي اين نمايشگاههاي غذا هاي محلي تو ساوه همزمان با نمايشگاه انار ساوه چون هم فال ميشه هم تماشا و بهانه ايي ميشه ساوه ايي ها كه تو ساوه هستند ، چه تو تهران و ديگر شهرها بيان به تماشا و فراگيري فرهنگ از ياد بردشون. بهانه ايي ميشه تا ساوه ايي ها همديگر رو تو سال يكبار حداقل تو اين نمايشگاه ها ملاقات كنند. بنده هم ميگردم اگر مطلب از طريق دوستانم يافتم اينجا براتون نقل ميكنم
Aliabadi, جان پیشنهادتون بسیار عالیه.
فکرشو بکنید.......رستوران ساوجی با منوی غذاهای ساوجی + غذاهای دیگه ایرانی + غذاهای خارجی ( مخصوصاً غذاهای لبنانی که با ذائقه ایرانی خیلی سازگار هست)
در کنارش سقاتی های ساوه ای مثل شیرینی ها و کارهای هنری را فروخت.....
عضو شده در: 15 اسفند 1387 پست: 321 محل سکونت: ساوه
امتياز: 8705
دوتا از غذاهاي ساوه اي كه من خيلي دوست دارم
1: خاگينه
تخم مرغها را با مقدار كمي آرد مخلوط ميكنيم يه كم نمك و ميريزيم توي روغن داغ و هم ميزنيم كه باز بشه با مقداري شكر واقعا خوشمزه ميشه
2: اشكنه
توي پياز داغ فراوون نمك فلفل زردچوبه ميريزيم بعد بهش آب اضافه ميكنيم سيب زميني هاي نگيني شده را اضافه ميكنيم .كمي كه پخته شد مقداري رشته و تخم مرغ اضافه ميكنيم
البته اضافه كردن مقداري بادمجان هم خوشمزش ميكنه
neda_y نوشته است:
يه نوع نون خوشمزه ساوجي هست به اسم نون دستي
توش سيب زميني هست ،تخم مرغ و سبزي خشك شنبليله روش ميريزن
دست شما درد نکنه دوست عزیز
یاد خدابیامرز ننه بزرگم افتادم
چقد نون دستیاش خوشمزه بود...بنده خدا سر تنور چه زحمتی می کشید و چه حرارتی تحمل می کرد و چقد می سوخت...
ماها هم که اصلاً تو این باغا نبودیم ...فقط مثل جوجه ای که مامانش قراره براش غذا بیاره دهنمون 180 درجه باز بود و منتظر بیرون آمدن نون دستی و توتکِی ها بودیم.
هعی ......یادش بخیر
neda_y نوشته است:
دوتا از غذاهاي ساوه اي كه من خيلي دوست دارم
1: خاگينه
تخم مرغها را با مقدار كمي آرد مخلوط ميكنيم يه كم نمك و ميريزيم توي روغن داغ و هم ميزنيم كه باز بشه با مقداري شكر واقعا خوشمزه ميشه
2: اشكنه
توي پياز داغ فراوون نمك فلفل زردچوبه ميريزيم بعد بهش آب اضافه ميكنيم سيب زميني هاي نگيني شده را اضافه ميكنيم .كمي كه پخته شد مقداري رشته و تخم مرغ اضافه ميكنيمالبته اضافه كردن مقداري بادمجان هم خوشمزش ميكنه
خورشت آلو
معمولاً همه ی خانواده های ساوه ای این خورشت را درست نمی کنن. اما کسانی که یکبار این غذارو خوردن برای همیشه شیفته ی اون شدن . چراکه هم خورش بسیار خوشگلیه و هم اینکه مزه جالب و فوق العاده ای داره ( ملس). امیدوارم کسانی که تا حالا تجربه نکردن این غذارو بپزن و خوششون بیاد.
مواد لازم:
گوشت دنده ای: 100 گرم
آلو بخارا : 200 گرم
پیاز بزرگ: 1 عدد
نعنا خشک: 2 ق غذاخوری
زردچوبه و نمک به مقدار لازم
شکر : 2 قاشق مرباخوری
روش پخت خورشت آلو ساوه ای
ابتدا پیازها را بصورت خلالی خرد می کنیم( نباید خیلی ریز باشه) و اونهارو سرخ می کنیم سپس گوشت را هم به اونها اضافه می کنیم و تفت میدیم و بعد نمک و زردچوبه و نعنا خشک را هم به اونها اضافه میکنیم. آلو بخارا ها را پس از شستشو به موادی که آماده کردیم اضافه می کنیم و روی مواد آب میریزیم تا روی آنهارو بگیره و میگذاریم تا بخوبی بپزه و جا بیافته.( زمان پخت در قابلمه: 3-4 ساعت). پس از پختن خورشت اون را مزه کنید و بسته به سلیقه خودتون و میزان ترش و شیرین بودن خورشت به اون شکر اضافه کنید(بیشتر از 2 ق مرباخوری اضافه نکنید...خوب نمیشه)
نکته 1: خیلی این خورشت را هم نزنید و در صورتی هم که هم میزنید بسیار آهسته....چرا که ممکنه از هم وا بره و خورشتتون بدشکل بشه.
نکته 2: اگه با زودپز میخواید بپزید، آب خیلی نریزید (زمان پخت تقریباً 1 ساعت)
خب....خورشتتون آمادست. امیدوارم پلو درست کردن را بلد باشید...و یادتون نرفته باشه که باید پلو رو درست کنید.
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید