یابن آدم کتابی ست شامل 46 حدیث قدسی.
از حدیث 1 الی 20 این کتاب دارای سند در کتب شیعه میباشد و از حدیث 20 الی 46 دارای سندی نمیباشد جز در یک کتاب.ولی چون احادیث دارای جنبه ی اخلاقی میباشد دقت در سند حدیث چندان ضروری بنظر نمیرسد.
هر زمان که مرا بخوانی و به من امید داشته باشی تمام آنچه که بر گردن توست میبخشم و اگر به وسعت زمین همراه با گناه به پیش من آئی , من به وسعت زمین همراه با مغفرت به نزد تو می آیم ,مادامی که شرک نورزی.و اگر مرتکب گناه شوی بنحوی که گناهانت به مرز آسمان برسد سپس استغفار کنی ,ترا خواهم بخشید.
حاجت از من می طلبی ولی من برآورده نمی کنم ,چرا که به منافع تو آگاهم.سپس تو نسبت به خواسته ات اصرار می کنی ,در نتیجه آنچه که می خواهی به تو می دهم. آنگاه از همان داده هایم بر معصیت گناه کمک می جویی. پس اراده می کنم که آبروی تو را بریزم .و تو دست به دعا بلند می کنی و من آبروی تو را حفظ می کنم. چقدر با تو بخوبی برخورد کنم و تو چقدر با بدی و زشتی با من معامله می کنی.
نزدیک است نسبت به تو به گونه ای خشمگین شوم که بعد از آن هیچگاه راضی نگردم.
چرا انصاف نمی دهی; من به وسیله نعمت های خود محبوب تو می شوم و تو بوسیله گناهان در نزد من مبغوض می شوی. خیر و رحمت من بسوی تو نازل می گردد و شرّت به سوی من بالا میآید و پیوسته فرشته ای بزرگوار در هر شب و روز برایم عمل قبیحت را گزارش می دهد.
ای فرزند آم :
اگر وصف خود را از دیگری بشنوی و حال آنکه ندانی مورد نظر خودت باشی, هر آینه نسبت به چنین فردی خشمگین خواهی شد.
از حضرت علی ع نقل شده است که فرمودند بی توجهی در نماز اختلاسی است از شیطان , پس بپرهیزید از بی توجهی در نماز , زیرا که خداوند تبارک و تعالی به بنده روی میاورد هنگامی که نماز می خواند و وقتی بی توجه شد خداوند میگوید,
ای فرزند آدم :
از چه کسی روی بر می گردانی ؟! سه مرتبه این سخن تکرار می شود و آنگاه که مرتبه چهارم بنده بی توجهی کرد , خداوند از او اعراض می کند.
در هر روز رزق و روزی می رسد و حال آنکه تو غم روزی می خوری و حال آنکه از عمرت کم می شود ولی تو محزون نمی شوی. به دنبال چیزی هستی که تو را طاغی و یاغی می کند و حال آنکه در نزد تو چیزی است که کفایت امرت را می نماید.
خود را برای بندگی من مهیا نما. در این صورت قلب تو را بی نیاز خواهم کرد و تو را به سوی خواسته هایت واگذار نخواهم کرد . و بر من واجب خواهد بود که حاجت ترا بجا آورم و قلب تو را مملو از ترس و خوف می کنم. و اگر برای بندگی من خود را مهیا نسازی قلب تو را مشغول به دنیا خواهم کرد , سپس حاجت تو را بجا نخواهم آورد و ترا به خواسته هایت واگذار خواهم کرد.
به اراده من است که آنچه برای خود می خواهی و ارداه می کنی, و به قدرت من است که واجبات مرا ادا می کنی و به وسیله نعمت من بر معصیت من قدرت پیدا کرده ای. تو را انسانی شنوا و بینا و قوی قرار داده ام. هر نیکی که به تو می رسد از جانب خدا است و هر بدی که به تو برسد از ناحیه خودت می باشد و آن به خاطر این است که من سزاوارتر از تو نسبت به نیکی هایت و تو از من سزاوارتر هستی نسبت به بدیهایت. و آن به خاطر این است که من آنچه انجام می دهم بازخواست نمی شوم. هر آنچه که تو خواستی برایت منظم و مرتب نمودم.
هر گونه که می خواهی باش. همانگونه که وام می دهی همانگونه وام نیز می گیری, هر کس به رزق قلیل الهی رضایت دهد خداوند عمل خوبِ کمِ او را قبول می کند و هر کس به حلالِ اندک راضی باشد مونه او سبک خواهد شد و کاسبی او پاکیزه خواهد شد و از حد و حدود گناهان خارج خواهد شد.
هر روز که می گذرد از ایام عمرت کم می گردد و تو خبر نداری, و هر روز روزی من به تو می رسد ولی تو شکر آن را به جای نمی آوری. نه به کم قانع می شوی و نه به زیاد سیر می گردی.
ای فرزند آدم :
هیچ روز جدیدی نیست مگر اینکه از ناحیه من روزی جدیدی به تو می رسد, و هیچ شبی نیست مگر اینکه ملائکه من عمل قبیحی از ناحیه تو به من گزارش می کنند. رزق مرا می خوری و نا فرمانی مرا می کنی, و هر وقت مرا بخواهی در خواست تو را اجابت می کنم.
خیر من به سوی تو سرازیر است و حال آنکه شّر تو به سوی من بالا می آید. چه خوب مولائی هستم من و چه بد بنده ای هستی تو . هر گاه از من خواسته ای داشتی به تو عطا کردم و بدی های تو را یکی پس از دیگری می پوشانم . من از تو خجالت می کشم ولی تو از من حیا نمی کنی.
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید