تاریخ: پنجشنبه 5 آذر 1394 - 19:53 عنوان: Re: پاسخ به «اعتقادات خاص ساوجیها که ممکن است دلیل علمی داشته باشد»
خوب داره پيش ميره
عضو شده در: 22 آذر 1393 پست: 87 محل سکونت: sove
امتياز: 2220
Hamid نوشته است:
بگو «یا محمد! من خواب دیدم، یا علی! تعبیر کن به خیر و خوشی»
چه جالب! من بااین که اصالتا مال ساوه ام اما استثنا این تیکشو نشنیده بودم
البته میشه این رو هم به پای اعتقادات بسیار زیاد ساوجی ها گذاشت! که هر جوریه هر اتفاقی رو ارجاع میدن به ایمه اطهار تا با توکل به خدا شر ازشون دوربشه
تاریخ: یکشنبه 6 دی 1394 - 18:39 عنوان: قد کوتاه و قد بلند
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 19 شهریور 1384 پست: 1201 محل سکونت: ساوه
امتياز: 28580
یک اعتقاد جالب و به نظر میرسد کاملاً علمی که ساوجیها برای افراد با قد بلند و قد کوتاه دارند این است:
ساوجیها معتقدند افراد با قد بلند، عقل کمتری دارند. میگویند: کسی که قدش بلنده، عقلش کف پاشه.
از آنطرف، معتقدند: کسی که قدش کوتاهه، نصفش تو زمینه! یعنی بسیار زیرک و باسیاست است.
من شخصاً به این موارد به طور کامل پی بردهام! دهها افراد قدبلند و کوتاه را بررسی کردهام و این موارد در موردش صادق بوده.
حالا اینکه قد چه ربطی به عقل دارد، باز باید از نظر علمی بررسی و تحقیق شود.
ساوجیها اعتقاداتی برای افراد با حالات دیگر هم دارند:
ساوجیها معتقدند کسی که پای بزرگی داره، عقلش کمتره.
ساوجیها معتقدند کسی که بینی بزرگی داره، سرمایهدار میشه.
در مورد خالهای مختلف هم ساوجیها یک شعر دارند که چون کامل آن یادم نیست، بماند برای بعد... (باید مادر گرام تشریف بیاورند و بخوانند و من بنویسم!)
اگر کسی از دوستان این شعر را دانست ارسال کند... من فقط بخشی که برای خودم هست یادم هست : هر که دارد خال پا، آن نشانش کربلا!...
تاریخ: یکشنبه 6 دی 1394 - 19:05 عنوان: پاسخ به «اعتقادات خاص ساوجیها که ممکن است دلیل علمی داشته باشد»
شروع فعالیت
عضو شده در: 30 تیر 1392 پست: 23
امتياز: 550
اینو ماهم میگیم:
تازه یه ضربالمثل ترکی هم براش هست که میگه آدم قد بلند عقلش تو قوزک پاشه
دلیل علمی:
انسانهای قدبلند خون کمتر و سختتر به مغزشون میرسه (این رو یکی از دوستان برادرم که بسکتبالیست بود تو سفرش به آلمان متوجه شده بود)
یکی از اون موارد رو منم یادمه:
هر که دارد خال دست آن نشان مشهد است...
تاریخ: چهارشنبه 23 دی 1394 - 11:54 عنوان: پاسخ به «اعتقادات خاص ساوجیها که ممکن است دلیل علمی داشته باشد»
مدیريت كل سایت
یک اعتقاد دیگر همین حالا که مادر گرام دارد گوشه اتاقم را تمیز میکند گیرم آمد:
ساوجیها به شدت معتقدند که وجود تار عنکبوت در خانه، فقر میآورد.
که جستجو کردم و دیدم ظاهراً مختص ساوجیها نیست و یک زمینهی روایی هم دارد:
http://www.hadithcity.com/Hadith.aspx?id=1673
این هم باز جنبه روانشناسی دارد. وجود تار عنکبوت یعنی اهمیت ندادن به زندگی و بهداشت و زیبایی اطراف و در نتیجه افسردگی و دل به کار ندادن و نهایتاً فقر...
تاریخ: سهشنبه 11 خرداد 1395 - 17:44 عنوان: پاسخ به «اعتقادات خاص ساوجیها که ممکن است دلیل علمی داشته باشد»
مدیريت كل سایت
اگر یک ساوجی یک زنبور ببیند، احتمالاً میبینید که او یک شعر را تکرار میکند.
یک گروه میگویند:
زنبور! زنبور! آتیش، آتیش، خونهت آتیش گرفته...
یک گروه دیگر میگویند:
گوشتم تَلِه... گوشتم تَلِه...
(تله در گویش محلی یعنی «تلخ است»)
حالا چند روز پیش کتاب «درآمدی بر ادبیات انگلیسی» را میخواندم که متوجه شدم که ظاهراً این رفتار در مواجهه با زنبور، در فرهنگ کشورهای انگلیسی هم هست:
متن بالا را ترجمه میکنم:
شعر از دیرباز در طب عمومی حضور داشته است، حتی زمانی که هیچ مراسم مذهبی خاصی برگزار نبوده. در ادامه یک فرمول جادویی آمده که گاهی به آن CHARM (افسون) گفته میشود و برای حفاظت از نیش زنبور به صورت سرودگونه خوانده میشود. شخصِ نگران، این شعر را زمانی که زنبور دور سرش میچرخد زمزمه میکند:
(شعر را با وزن فارسی هماهنگ میکنم و مینویسم،اصل شعر با کلمات انگلیسی موزون است)
زنبور! زنبور! نیش تو زهر آلوده
تو از سوی شیطونی! چقدر شبیه اونی!
نیشتو کن توُ سنگها، نه توی استخوانها!
نیشتو بزن به سوزن نه اینکه به پوست من
نیش به گلوله بزن نه اینکه بر سرِ من
اگر نیشم بزنی، میافتی و میمیری!
حالا باید یک تحقیق صورت بگیرد که آیا واقعاً زنبور این شعرها را میفهمد و تأثیری روی رفتار او دارد؟
تاریخ: پنجشنبه 17 تیر 1395 - 13:56 عنوان: پاسخ به «اعتقادات خاص ساوجیها که ممکن است دلیل علمی داشته باشد»
مدیريت كل سایت
امروز شنیدم که وقتی در شهر باران در حد طوفان میآمده، قدیمیها مقداری تربت امام حسین زیر آب باران یک ناودان میریختهاند و باران را به تربت قسم میدادهاند، باران قطع میشده...
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید