تاریخ: شنبه 29 مهر 1385 - 02:21 عنوان: مراسم "الم تراني" در شهرستان
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 19 شهریور 1384 پست: 1201 محل سکونت: ساوه
امتياز: 28580
با اينكه احساس ميكنم خبرگزاري ايرنا فقط بر حسب وظيفه اطلاع رساني اين خبر رو ارسال كرده و چندان واقعيت عيني نداره، اما بد نيست ما هم به همون دليل، يعني آشنايي شما دوستان با آداب و رسومي كه من خودم مدتها شاهدش بودم و الان ديگه اثري ازش نيست، مطالبي درباره «الم تراني» خدمتتون عرض كنيم:
خبر مخابره شده توسط ايرنا:
مراسم "الم تراني" بهمناسبت كشته شدن و به هلاكت رسيدن "ابن ملجم" ملعون در شهرستان ساوه برگزار شد.
آيين سنتي و مذهبي"الم تراني" يكياز رسوم ديرينه مردم ساوه درماه مبارك رمضان است كه همواره براي مردمان اين مرز و بوم از اهميت بسزايي برخوردار است.
اين مراسم درشبهاي پاياني ماه مبارك رمضان و بهخصوص درشب بيست و هفتم اين ماه كه مصادف با به هلاكت رسيدن "ابن ملجممرادي" قاتل اميرالمومنين(ع) است باشور و شعف زايد الوصفي بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء توسط عدهاي از جوانان و نوجوانان هر محله انجام ميشود.
در اين مراسم تعدادي از جوانان و نوجوانان با اجتماع در مقابل خانههاي اقوام، خويشان و همسايگان به اجراي اين برنامه ميپردازند.
پس از اجتماع كردن، اين افراد همگي همصدا ميگويند: "الم ترانيت ميدهيم ماه رمضانيت ميدهيم، يك خركي خريدهايم، دم و گوشش بريدهايم، هرچه ميزنيم راه نميره، يك چيزي بدين تا راه بره."
شركتكنندگان دراين مراسم سپس نام يكياز فرزندان آن خانهاي كه در مقابل آن تجمع كردهاند را به نيكي صدا ميزنند.
افراد شركتكننده در اين مراسم در ادامه مراسم "الم تراني" با ذكر اين گفته كه يا ثواب يا جواب، براي گرفتن انعام از صاحب آن خانه به انتظار ميايستند.
صاحبخانه نيز معمولا با خوشرويي و گشاده دستي با تقديم شيريني و تنقلات و احيانا پول از نوجوانان و جوانان ساوهاي شركتكننده درمراسم "الم تراني" به گرمي پذيرايي ميكند.
برخي اوقات در اين مرحله از برنامه ممكن است كه جواني از منزل صاحبخانه با رفتن به پشت بام و ريختن ظرف آب بر روي شركتكنندگان در اين مراسم اقدام به شيرين كاري كند.
بعد از اين افراد به در منازل بقيه افراد فاميل و يا همسايه محله خود رفته و اين برنامه را تكرارمي كنند و تا پاسي از شب گذشته به اجراي مراسم "الم تراني" ميپردازند.
در پاياناين مراسم شركتكنندگان با تقسيم هدايا بين يكديگر با خوشحالي از هم جدا شده و به خانههاي خود ميروند.
مردم ساوه اجراي اين مراسم را نوعي وداع با ماهرمضان تلقي كرده و پس از آن خود را براي برپايي جشن عيد سعيد فطر آماده ميكنند.
خوب حالا اين سنت كه خوبه من امسال يه سنت ديگه شنيدم كه شب 27 به خاطر كشته شدن ابن ملجم و بريدن سرش بعضي از خانوادهها كلهپاچه بار ميكنند و به سر صبر نوش جان ميكنند
Meysam نوشته است:
در ضمن محل ما هم المتراني برگزار شد
ميثم نامرد!
چرا ما رو خبر نكردي بياييم يه فيلمي، عكسي، زهرهماري بگيريم
مثلا بهت گفته بودم امسال بايد يه فيلم از الم تراني تهيه كنيم!
من هر چي پرس و جو كردم، هيچ خبر تو شهر نبود، اونجا غنيمت بوده
ميثم، اگه بخواهيم فيلم بگيريم، ميتوني همونا رو جمع كني؟
حالا ماهم يه چيزايي گفتيم
برگزار شد ولي افراد برگزار كننده اونقدر حرفهاي نبودن كه بتونيم باهاشون يه فيلم بسازيم
شايد هم افغاني بودن
اما فردا برم با اين بچههاي خبره صحبت كنم ببنيم ميتونم راضيشون كنم يه فيلم بگيريم
حميد جون پيگيري كردم و يه گروهي رو تشكيل دادم كه بريم اين مراسم جالب را برگزار كنيم
گرچه كه از شما فكر كنم يه چند روزي خبري نباشه اي ناقلا من حق السكوت ميخوام
Meysam نوشته است:
حميد جون پيگيري كردم و يه گروهي رو تشكيل دادم كه بريم اين مراسم جالب را برگزار كنيم
گرچه كه از شما فكر كنم يه چند روزي خبري نباشه اي ناقلا من حق السكوت ميخوام
سلام؛
رسيدنم به خير
دلم واسه سايت و همه اعضا و دوستان تنگ شده بود
ميثم يه كار انجام ميدي؟
با محمد همايوني، هماهنگ كن، بگو فقط 3 دقيقه از وقت مباركت رو بده به ما و يه الم تراني نمايشي رو ضبط كن
اگه چيزي گفت، به من بگو كه گوشاش رو ببرم
ميثم جون، سايه لطفت مستدام
از پشت گوشي، اپراتون رو شنيدم، كلي مفيوض شدم
محمد الان بهم زنگ زد كه نشستم يه ميكس توپ روش اومدم و در دو فرمت تصويري و صوتي آماده ارائه به بازاره، به زودي در بخش "كليپهاي مربوط به ساوه" براي دانلود گذاشته خواهد شد
بازم ممنون، از طرف من از "اصغر و حسن و حسين و محمود و رضا و جمشيد و صغري و كبري" تشكر كن
سلام؛
تعدادي از دوستان نتونستن كليپ تصويري الم تراني رو از روي صفحه اول يا همينجا ببينند، اگر شما هم مشكل داريد، از طريق لينك زير مشاهده كنيد:
http://www.youtube.com/watch?v=1IrRj6UKI-k
سلام؛
فكر ميكنم نزديك به يك سال از ايجاد اين تاپيك ميگذره...
طبيعتاً ماه رمضان بعد و مراسم «الم تراني» ديگري در راه
اگر اشتباه نكنم، فردا (سه شنبه 17 مهر 1386) مصادف است با 27 رمضان و اگر به محلههايي خاص از ساوه بريد، شاهد اين مراسم خواهيد بود
اي كاش ميشد اين مراسم رو به صورت نمادين در نقاط مختلف شهر برگزار كرد!
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید