تاریخ: پنجشنبه 8 تیر 1385 - 23:58 عنوان: بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گر
مدیريت كل سایت
عضو شده در: 19 شهریور 1384 پست: 1201 محل سکونت: ساوه
امتياز: 28580
سلام؛
خوشحاليم و شكرگزار، از و بر، برگزاري تئاتر زيبا و بامعني "كشتي پهلو گرفته"
اين تئاتر زيبا به نويسندگي و كارگرداني دوست خوب و با نشاطمون "كيوان نعمتي" عزيز و همكاري و بازي بيش از پنجاه نفر از جوانان پرشور ساوجي در سالن سلمان ساوجي برگزار شد و البته تا فردا در حال برگزاريست...
(جزئيات اين تئاتر در پستهاي بعدي ذكر خواهد شد)
هدفم از ايجاد اين تاپيك، كمي تا قسمتي "نقد" اين تئاتر است!
شايد در اين بين، نكاتي براي اجراهاي بعدي، دستگير دستاندركاران شود... (إن شاء الله)
پستهاي بعدي، در نقد اين تئاتر، به زودي درج خواهد شد... (الان فرصت نيست)
منتظر شنيدن نظرات و نقدهاي دوستاني كه اين تئاتر و تئاترهاي ديگر انجمن نمايش اداره ارشاد را ديدهاند، هستم
فعلا با اجازه...
نمايش اين دوره هم مانند دورههاي قبل بسيار زيبا و جالب بود
ولي فقط از يك لحاظ كه فكر كنم متوجه شده بايشيد مشكل داشت و اونم بحث مداحي و اون گويندهاش بود كه از بين سه مداح فقط آقاي آزاد اجراي جالبي داشتند
چند تا از نقاط قوت اين نمايش:
- از تعدادي از دوستان و اهل فن كه سئوال ميكردم، اشعار و متن نمايش را از بهترين نقاط قوت نمايش ميدونستند.
واقعا هم شعرهاي جالبي توسط مداحان و گويندگان خوانده ميشد، به طوري كه من توي همون تاريكي، تعداديشون رو مينوشتم...
- استفاده از بازيگران بيشتر، كه به نظر ميرسيد هماهنگي اونها هم كار بسيار دشواري بوده باشد.
اين موضوع، جاهاي زيادي به كمك كارگردان ميآمد، از جمله زماني كه "شبيه حضرت فاطمه" بعد از آوردن تابوت، قرار بود از صحنه به شكلي كه تماشاچي، متوجه نشود، از صحنه خارج شود كه كارگردان از شلوغي صحنه به خوبي استفاده كرد و اين كار رو انجام داد...
- موسيقي بسيار هماهنگ و مناسب!
واقعا اين بخش، جالب و استادانه كار كرد و جاي تشويق داشت...
- وقت مناسب نمايش (حدود 90 دقيقه) و همچنين حذف جاهايي از واقعه كه موجب تفرقه بين "سني" و "شيعه" ميشد، از ديگر نقاط قوت نمايش بود.
باز هم از نقاط قوت نمايش خواهيم گفت...
چند تا از نقاط ضعف مهم:
- به نظر ميرسيد، دكور "اوليه" اصلا جالب و كارشناسي شده نبود! شايد اين، به خاطر يكي بودن "كارگردان، نويسنده" و "طراح دكور" (كيوان نعمتي) بود!
حتي از چسباندن چند تكه "گوني" به پلههاي متحرك، دريغ شده بود!
ميشد خيلي بهتر ز اينها دكور چيد.
- از ديگر نقاط ضعف، كه خيليها رو به تعجب وا داشته بود اين بود كه انگار كارگردان فراموش كرده بود كه همچون تئاترهاي گذشته، روي دختراني كه چادر مشكي به تن داشتند را "تقيه" ببندد!
جالب اينجاست كه نه تنها تماشاچيان، بلكه از چهره دختران ميشد فهميد كه خود آنها نيز بلاتكليف بودند كه بايد كجا نگاه كنند و چطور عمل كنند كه بعدا براشان گران تمام نشود! منظور اينكه نه تماشاچي و نه دختران، راحت نبودند!
در تئاترهاي قبل، شاهد بوديم كه دختران بدون اينكه حواسشان به جمعيت باشد (يا حواس تماشاچي به دختران پرت شود،) خيلي راحت ايفاي نقش ميكردند
- از جمله ضعفهايي كه در طراحي دكور بود، مهمترين بحث اين نمايش يعني "در" بود!
اين يكي واقعا جاي انتقاد داشت!
اين "در" طوري به محل نصب شده بود كه فقط از طرف "لولا" تكيهگاه داشت و از سمت راست، (بخشي كه به اصطلاح قفل به در ميزنند) آزاد بود!
در طول نمايش، اين "در" مدام چرخشي 180 درجه داشت و با هر بادي(!) شروع به حركت ميكرد!
اگر فيلم اين تئاتر مشاهده شود، خواهيم ديد كه در طي نمايش بارها بازيگران به سمت در ميرفتند كه در را نگه دارند كه بي جهت، باز نشود!
نميدونم چطور برنامهريزي كرده بودند؟!
اما به نظر ميرسيد به اين بخش كه بيشتر مانور نمايش بر روي آن، يعني "در" و "ميخ در" و "آتش زدن در" و "لگد زدن به در" و ... بود، توجهي نشده بود!
بيش از اين درباره اين "در" صحبت نميكنم، چون مطمئنم كه خود كارگردان هم مثل تماشاچيان، متوجه اين موضوع شده است
در پستهاي بعدي، درباره اين نمايش باز هم سخن خواهيم گفت، اما در ابتداي تاپيك هم گفتم كه اين مباحث را جهت بهبود كيفي تئاترهاي بعدي، مطرح ميكنيم و اصلا قصد كم كردن ارزش كاري به آن زيبايي را نداريم، چون ارزش آن را مخاطبان كاملا درك كردهاند
عضو شده در: 17 بهمن 1384 پست: 348 محل سکونت: فعلا در تهرانم
امتياز: 13370
اول سلام می کنم به همه هنرمندان زحمت کش این نمایش مذهبی..
یک سلام ویژه هم خدمت کارگردان این برنامه (آقای نعمتی) هر چی باشه در سالهای قبل از دبستان و دبستان باهم همبازی بوده ایم!
متاسفانه این امکان را نداشتم که اجرای دوستان را ببینم اما دو - سه نفر از نزدیکان که حرفهایشان برای من قابل قبول است از کلیت برنامه تعریف کردند و مناسب دیده بودند. این جای تبریک دارد و امیدوارم بانو فاطمه الزهراء یاری شان کند و موفقیت آنها را ادامه بخشد.
اما در جایگاه نقد...(من منتقد تئاتر نیستم اما چون ایرانی ام، فکر می کنم می توانم در هر چیز دخالت کنم!) در هر حال
پوستر این نمایش را نپسندیدم. جای کار بیشتر دارد. آنهم پوستری که در چنین سطح وسیعی در شهر نصب می شود... توجه دوستان را به پوستر نمایش "بانوی بی نشان" که چند سال پیش ابتدا در قم و سپس در آلمان و بعد از آن در تهران بروی صحنه رفت، جلب می کنم. خب چرا دوستان همشهری ما چنین پوسترهایی برای نمایش های خود بکار نمی بندند.
اشاره مستقیم به در و کشتی و آتش می تواند در شکلی دیگر به برخوردی متفکرانه با موضوع منجر شود. طراحی نام نوشته و ترکیب نوشته ها و ...
یقین دارم که دست اندر کاران نمایش کتاب پر شمارگان و ارزشمند سید مهدی شجاعی" را که به همین نام "کشتی پهلو گرفته" است و چیزی نزدیک نیم میلیون نسخه از آن در ایران به چاپ رسیده را خوانده اند. مگر بر جلد آن کتاب تصویر در و آتش و کشتی هست؟
آرزو می کنم پوسترهای نمایش در شهر ما که پیوند گرافیک و تئاتر است بیش از پیش پیشرفت داشته باشد و بتوان آنها را در کنار گروه های نمایشی شهرمان در جشنواره های هنری بزرگ کشور و حتی بین الملل ببینیم. این آرزوی دست نیافتنی ای نیست. یقین دارم.
یا علی مددی
سلام عرض ميكنم آقا مهدي
اميدوارم كه حالتون خوب باشه
و از قرار دادن مطالب مفيد و عكسهاي جالب بالا ممنوع
راستش من هيچ كدوم از صحنههاي بالا رو تو نمايش نديدم فكر كنم هر روز يه تغييري با روز قبلش داشته باشه
نظر شما چيه
تاریخ: چهارشنبه 18 مرداد 1391 - 21:37 عنوان: پاسخ به «بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گرفته"»
مدیريت كل سایت
سلام؛
آقا، شما همون "مِتی ملکی" مشهور هستی؟
اگر بله، شما باید بگی "تازه چه خبر؟" خبرا دست شماست!
تئاتر مئاتر جدید چیزی تو دست و بالتون ندارید؟
در مورد نقد، ممنون میشیم شما هم اینجا در مورد جدیدترین تئاترهای شهر یک تاپیک نقد راهاندازی کنید که هم افراد مشتاق بشن که برن ببینند و هم اینکه کارگردانان و نویسندگان از نظرات شما و دیگر دوستان استفاده کنند.
تاریخ: پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 09:20 عنوان: پاسخ به «بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گرفته"»
شروع فعالیت
عضو شده در: 29 تیر 1391 پست: 5 محل سکونت: ساوه
امتياز: 175
آره دادام شی.میتی غلطه باید بنویسی متی روی ت هم تشدید بگذاری.راستش من زیاد با اینترنت آشنای ندارم نمیدونم تاپیک چه جوری باید راه اندازی بشه .ولی اینکه راه بیافته خیلی خوبه کمی نیاز به آموزش دارم که کار رو شروع کنم .خیلی خوبه که همچین تشکیلاتی دارید دوست دارم در مورد تئاتر مطلب بنویسم واز طریق این سایت نظرات مردم رو در مورد نمایشهام بدونم البته یه کم ترسناکه چون آدم سختشه ازش نقد کنند ولی خوب باعث میشه نظر مخاطبها رو بفهمم.دارم فیلمهای کلیه کارهام رو جمع میکنم بعضیهاشونرو که میبینم خودم هم خندم میگیره .
تاریخ: پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 13:26 عنوان: پاسخ به «بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گرفته"»
مدیريت كل سایت
به مرور ياد مى گيرى دادا
بعد از رمضان يادم باشه يكى از تئاترهاى ماندگارتون رو آپلود كنم كه همه ببينن
محيط انجمن ها كمى مرور زمان نياز داره تا كاملاً آشنا بشيد...
ما منتظر كارها و مقالاتتون هستيم...
مدير نشريه سانا (خانم atena) هم يك صفحه براى آقاى ملكى در نظر بگيره تا در مورد تئاتر و نمايش هاى ساوه بنويسند...
تاریخ: پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 19:20 عنوان: Re: پاسخ به «بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گرفته"»
مديريت كل انجمنها
عضو شده در: 2 فروردین 1389 پست: 3473 محل سکونت: IRAN
امتياز: 87705
mmb نوشته است:
آره دادام شی.میتی غلطه باید بنویسی متی روی ت هم تشدید بگذاری.راستش من زیاد با اینترنت آشنای ندارم نمیدونم تاپیک چه جوری باید راه اندازی بشه .ولی اینکه راه بیافته خیلی خوبه کمی نیاز به آموزش دارم که کار رو شروع کنم .خیلی خوبه که همچین تشکیلاتی دارید دوست دارم در مورد تئاتر مطلب بنویسم واز طریق این سایت نظرات مردم رو در مورد نمایشهام بدونم البته یه کم ترسناکه چون آدم سختشه ازش نقد کنند ولی خوب باعث میشه نظر مخاطبها رو بفهمم.دارم فیلمهای کلیه کارهام رو جمع میکنم بعضیهاشونرو که میبینم خودم هم خندم میگیره .
سلام آقا مهدی عزیز
من در خدمت شما هستم اگه کاری از دستم برمیاد حتما بفرمایید.میتونید بصورت خصوصی هم پیام بدید.
منتظر مطالب زیبا و خبر رسانی شما در زمینه تئاتر هستیم
من که بشخصه واقعا دوست دارم بیام کارهای بچه های ساوه را ببینم. موفق باشید
تاریخ: پنجشنبه 19 مرداد 1391 - 22:39 عنوان: Re: پاسخ به «بحث درباره تئاتر "كشتي پهلو گرفته"»
همكار در ساوهسرا
عضو شده در: 26 مهر 1389 پست: 1302
امتياز: 33700
Hamid نوشته است:
به مرور ياد مى گيرى دادا
بعد از رمضان يادم باشه يكى از تئاترهاى ماندگارتون رو آپلود كنم كه همه ببينن
محيط انجمن ها كمى مرور زمان نياز داره تا كاملاً آشنا بشيد...
ما منتظر كارها و مقالاتتون هستيم...
مدير نشريه سانا (خانم atena) هم يك صفحه براى آقاى ملكى در نظر بگيره تا در مورد تئاتر و نمايش هاى ساوه بنويسند...
سلام عليكم
بله جناب نيرومند بنده چند روزي هست براي آقاي ملكي پيام خصوصي گذاشتم و يه سري توضيحات به ايشون درباره نشريه و علاقه مندي به حضور ايشون دادم
ما كه خيلي خوشحال ميشيم در اين باره از ايشون كمك بگيريم. و انشالله از هر زماني كه ايشون حاضر باشند باهاشون همكاريمونو شروع ميكنيم.
آقاي ملكي پيامهاتون رو چك كنيد. ممنون
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید