عضو شده در: 2 فروردین 1389 پست: 3473 محل سکونت: IRAN
امتياز: 87705
خیلی ممنون atena, جان... تاپیکت با آدم حرف میزنه مخصوصا عکسهای آلبالو
همونطور که در پست آخر گفتی، در مورد باسلق قراره بعداً صحبت کنی... میگم چطوره ، همین میوه ها بعدا جداگانه یه تاپیک بشه و کل چیزایی که ساوه ای ها با این میوه ها درست میکنن ،توش گفته بشه...مثلاً تمام غذاها و ترشی ها و شیرینی های معروفی که ساوه ای ها با گردو درست می کنن تو اون تاپیک گفته بشه... من شنیدم سمت نوبران بعضی ها از گردوی نارس (گردو در ماه فروردین) و تمرهندی ترشی درست می کنن...البته تست هم کردم...فوق العاده بود...
و خوبه که بچه ها دخالت داده بشن...یعنی اول تاپیک از اونها بخواهید که تجربیاتشون و دیده ها و شنیده هاشون را از روستاشون بیان کنن.
ممنونم
آقای مدیر انجمنهای عزیز؛
درباره پیشنهادتون موافقم. البته تصاویری که دارم تهیه میکنم بیشتر درباره مراحل تولید و اینهاست....
انشالله که دوستان هم طبق گفتهی شما همکاری کنن.
متشکرم
با شروع گرما در ساوه، فصل برداشت از میوههای این شهرستان هم شروع شده البته با توجه به تفاوت آب و هوایی که در باغات اطراف شهرستان با باغهایی که در فاصله دورتر و هوای خنکتر وجود داره باعث شده تا تقریبا زمان برداشت از این نعمتهای الهی بلندتر باشه و مردم از میوه نوبرانه تا انتهای فصل اون میوه حداقل یکی دو ماه یا بیشتر بتونن از میوهها استفاده کنن.
این هفته توفیقی شد تا به همراه دوستان به یک سری از باغهای اطراف بریم و از وضعیت درختان میوه تصاویری رو تهیه کنیم و برای دوستان ساوه سرایی قرار بدیم....
در توضیحات تکمیلی درباره باغهای ساوه باید این رو هم ذکر کنیم که:
بالغ بر 20 هزار هکتار باغ در ساوه وجود دارد که سالانه 170 هزار تن انواع محصول باغی از آنها برداشت میشود. که این میزان به ترتیب شامل انار، انگور، بادام، گردو، پسته، انجیر و زیتون است. ساوه رتبه نخست تولید محصولهای باغی استان مرکزی را به خود اختصاص داده است.
ساوه تامین کننده بخشی از نیازهای بازار میوه کشور نیز محسوب می شود، و محصولهای باغی تولیدی از ساوه به سایر استانها مانند تهران و کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس و آسیای میانه نیز صادر میگردد.
....................................
انشالله سایر عزیزان هم از باغهای میوهای که در منطقه خودشون وجود داره تصاویری رو در اینجا قرار بدهند که همگی ازش استفاده ببریم.
..................................
با سلام خدمت همه دوستان و سروران گرامی
از دوستان شنیدم که به دلیل گرمای بی سابقه هوا در ساوه، وضعیت محصول انار منطقه برای سال 1393 خیلی روشن نیست. امیدوارم که امسال شاهد محصول انار خوبی برای همه کشاورزان سخت کوش منطقه باشیم.
petroavan, عزیز؛ متاسفانه باید بگم که باغات انار، البته بخش اعظمی که من از اونها در این یک ماه اخیر دیدن کردم وضعیت اسف باری دارند.
به امید سالهای پربار و پر برکت؛ انشالله
میوه « به »
« به » ( Quince )؛ میوه ای زرد رنگ، خوشبو، گرد و یا به شکل گلابی است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش و تقریباً گس با گوشت خشک و کرکی است.
درخت « به »، درخت کوچکی از تیره گلسرخیان ( جزء دسته سیبها ) است که پوست ساقه و تنه آن قهوهای میباشد. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای ( شکوفههای ) آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد.
برگ، شکوفه، میوه و دانه ( به دانه ) به مورد استفادههای گوناگون قرار میگیرند.
ما در شهرستان ساوه کشت قابل توجهی از این میوه نداریم، ولی باید بگم باغات و روستاهایی هستند که هنوز میشه در اونجا « به » رو یافت کرد....
بعضا گمان میکنند سیب هست ولی اگه دقت کنید متوجه تفاوت میوه کرک دار این درخت با سیب خواهید شد.
در تصویر زیر سعی کردم کرک این میوه را با دست جدا کنم تا متوجه منظورم بشید....
پخته شده میوه « به »، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای « به » نیز خوشمزه و پرطرفدار است.
« به » از اوايل مهر ماه تا اواخر آبان برداشت میشود كه معمولاً در ميان ميوههای ســردسيری آخـرين ميوه ايست كه میرسد. برداشت با دست انجام میشود و زمان برداشت وقتی است كه رنگ ميوه زرد و زرد طلايی شده باشد.
ميوه « به » بعنوان تازه خوری مصرف ندارد و حدود 90% آن در صنايع مربا سازی و تهيه شربت كاربرد دارد. دانه به مصرف طبی دارد و در تخفيف سرفه، سينه درد از قديم متداول بوده است. (ولی من امتحان کردم برای تازه خوری هم طعم جالبی داره؛ امتحان کنید)
مردم بومی منطقه از این میوه در غذاهای خود (تاس کباب) هم استفاده میکنند که اگر فرصتی بود انشالله به بیان آنها هم خواهیم پرداخت....
..............................................................
از اینکه مدت زیادی در خدمت شما دوستان عزیز ساوهسرایی نبودم عذر میخوام، این روزها زیاد ساوه نیستم وگرنه حتما زودتر تاپیک رو بروز میکردم.
ممنون
mahya370, جان؛ ممنون
......................................
انشالله در آینده نزدیک این تاپیک و تاپیک پیشنهادی دوست گرامی، جناب مدیر انجمنها رو بروز رسانی و ایجاد خواهیم کرد. با تشکر
آتنا جان واقعا خسته نباشید ، تایپک قشنگی دارید و عجب عکسهای قشنگی شدن این درخت و میوه به شما. عطر میوه به باغهای اطراف ساوه فوق العاده لطیف و عالی هستش. تو فصل پائیز فصل میوه به هستش و مربای به خیلی خوش رنگ و خوش طعم هستش.
کاشکی روزی تو ساوه کارخانه ای راه اندازی میشد که از پوست میوه به رایحه و عطر به تولید بشه. از این عطر برای مصارف بهداشتی مثل تولید صابون و شامپو با عطر بوی به ، تولید عطر و ادوکلون با بوی لطیف میوه به، مصرف دیگه اون تولید رایحه بشکل مایعات عطر دار میوه به برای مصارف صنعت قنادی و شیرینی سازی هنوز تو بازار نیست و میتونه در کنار گلاب برای فراوردهای شیرینی سازی و قنادی خیلی خوب استفاده بشه.
آتنا جان جای میوه زیتون زرد ساوه اینجا خالی هستش. اگر از درخت زیتون زرد و میوه زیتون ساوه عکسهایی دردست داشته و نمایش داده بشه، خیلی خوب میشه. بخصوص اینکه پرورش و کشت زیتون ساوه با موفقیت همراه بوده و مصارف و فراوردهای زیتون خیلی زیاد هستش. درخت زیتون زرد در کدام مناطق ساوه پرورش و تکثیر میشه؟ ایا تو شهر ساوه جایی هست که بشه ازش درخت و نهال زیتون خرید؟
Aliabadi, جان سلام
چشم حتما پیگیری خواهم کرد. با این حال که شاید بارها از کنار این درخت عبور کردم و از میوه خوبش تعریف ها شنیدم اصلا به یاد ثبتش نبودم ولی چشم بزودی اقدام میکنم و اطلاعاتش رو می گذارم...
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید شما نمی توانید در این بخش رای دهید شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید